Gerealiseerde projecten Lees meer

Turnaround Management Advies & Support AkzoNobel

Turnaround Management

AkzoNobel Industrial Chemicals in Rotterdam is een belangrijke producent van chloor, natronloog, bleekloog en waterstof en heeft een productiecapaciteit van ruim 600.000 ton chloor per jaar.

In 2014 is Advando gevraagd door AkzoNobel in Rotterdam om hen te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren en optimaliseren van de bestaande Planning & Scheduling processen voor hun Turnarounds. Hiervoor hebben we o.a. het planningsprocess tegen het licht gehouden, geoptimaliseerd en meetbaar gemaakt. Daarnaast is de zgn. DSM scheduling methode geintroduceerd binnen AkzoNobel. De eerste test-case was de Turnaround van 2015 op het Membraan Electrolyse Bedrijf (MEB). 

Na het succesvol afronden van deze Turnaround en een gedegen evaluatie en verdere optimalisatie van bovengenoemde processen heeft Advando vervolgens ook een adviserende en ondersteunende rol vervuld bij de Site Turnaround van 2017.

 

100_newsletter.jpg

Edwin van Doeselaar in TA Nieuwsbrief

Vergelijkbare projecten

Implementatie Primavera & Projectmatige aanpak Turnaround Scheduling

Implementatie van Primavera en Turnaround Scheduling.

Op basis van eerdere samenwerking, kiest Shell Moerdijk voor Advando voor het vervullen van Lead Scheduling rol voor Major Turnarounds

Advando vult Lead Scheduling rol in voor eerste Site Turnaround bij Neste.                                     

Inventarisatie bestaande Turnaround Scheduling methodiek

Het implementeren van een geintegreerd scheduling process voor de diverse platforms in de Noordzee