Project: Dow Chemical


Meer controle voor het hele turnaroundteam

Dow Terneuzen is de op één na grootste productielocatie van The Dow Chemical Company wereld en hun grootste vestiging in de Benelux. De naftakrakers vormen het hart van de vestiging. Hier worden nafta en lpg omgezet in de belangrijkste bouwstenen voor veel kunststoffen en chemicaliën: ethyleen, propyleen, butadieen en benzeen.

Advando werd gevraagd om te helpen bij de grootste turnaround in de lange geschiedenis van Dow in Terneuzen, op één van de krakers,

Wij voerden een uitgebreide scan uit op de bestaande Planning & Scheduling-methodiek en -tools. Naar aanleiding van de uitkomst van deze scan hebben we Primavera P6 geïmplementeerd voor het samenstellen van een volledig geïntegreerd turnaround schedule.

We hebben de levering en opvolging van het volledige schedule op lumpsumbasis aangenomen en uitgevoerd, volgens vooraf afgestemde KPI’s en deliverables.

Voor monitoring, opvolging, dagplanning en aansturing van alle fases van de turnaround heeft Dow onze planningssoftware  TACS  ingezet. Via touchscreens kan het team hiermee zijn eigen progress verwerken. Dat geeft iedere betrokkene extra controle over zijn eigen deel van de scope.